Orklands første Pride-markering ble en fargerik folkefest

Det ble parade, musikk og folkefest da den første utgaven av Orkland Pride gikk av stabelen i 2022.

Arrangøren bak Orklands første Pride–parade kunne med stor glede konstatere at oppslutningen om kampen for et mer inkluderende og tolerant samfunn er stor i Orkland.

Arrangementet, som fant sted i Orkanger sentrum en august–helg i 2022, ble nemlig en braksuksess. I paraden var blant annet bedrifter, idrettslag og ulike lag og organisasjoner representert.

Arrangøren anslår at det totalt var over 500 mennesker som deltok i paraden. Stor som liten veivet med regnbueflagget på ferden gjennom sentrumsgata på Orkanger.

På torget ventet appeller og musikalske innslag. Pride–helga i Orkland bød også på regnbuemesse i Orkanger kirke, paroleverksted og dragbingo – for å nevne noe.

Foto: OrklandsPride

I høst ble det klart at Orkland Pride 2023 er under planlegging. Her er det gode krefter i lokalsamfunnet som jobber sammen for å skape et fargerikt felleskap for alle!

Siste artikler

  • Venter fortsatt på godkjenning, men begge har fått fast jobb!

    Yevheniia Korobova og Inna Lobova er begge fra Kharkiv i Ukraina. Begge har bestemt seg for å satse alt på en framtid i Orkland og stortrives i jobbene sine. – Det er fortsatt stort behov for farmasøyter i de norske apotekkjedene, sier fungerende leder Line Solem Herrem ved Vitusapotek på Oti-sentret. Hun forteller at de to…

  • Norsk Kylling AS er månedens bedrift!

    Tekst: NHO På Orkanger ligger Norsk Kylling AS. Denne bedriften i Reitan-familien er verdensledende innen bærekraft og dyrevelferd på kylling-feltet, og er også månedens bedrift i NHO Trøndelag. Les mer om Norsk Kylling og deres arbeid her! NHO Trøndelag besøkte Norsk kylling, og administrerende direktør Hilde Talseth en kald januardag på Orkanger. Talseth har vært…

  • Bli en del av Orklands fellesskap: Et unikt tilbud for nyansatte i privat næringsliv og offentlig sektor 

    – Å bli kjent med Orkland handler ikke bare om å forstå historien, men også å bli en aktiv deltaker i kommunens nåtid og fremtid, sier Jakobe Juul, som er leder for kommunikasjon og digitalisering i Orkland kommune. 21. mars er det klart for nytt arrangement for nyansatte.   For andre gang inviterer kommunen, i samarbeid med…