Bo

Lyst til å bo langt unna nærmeste nabo, nyte stillhet, ro og landlig idyll? Eller ønsker du å bo sentralt, med både butikker og kulturtilbud rett rundt hjørnet?

Uansett hva du foretrekker, så finnes det et sted i Orkland som passer for akkurat deg og din familie.

Steder

I listen under kan klikke deg inn på grendene og tettstedene i Orkland for å bli bedre kjent med det store mangfoldet vi har å tilby!

Bolig

Lyst til å bygge enebolig eller flytte inn i en lettstelt leilighet? Eller kanskje realisere drømmen om småbruk på landet?

Ledige boliger

Du finner en oversikt over ledige boliger i Orkland på Finn.no.

Barn i Orkland

Du har kanskje hørt uttrykket «it takes a village to raise a child»? Med all ydmykhet, Orkland er en fin «village» å velge!

Vi er en familievennlig kommune, med rullerende opptak i barnehage, uttalte satsinger innenfor skole og Trøndelags kanskje flotteste arenaer for idrett, i tillegg til en rekke andre fritidstilbud.

En god barndom varer som kjent livet ut, og i Orkland ligger forutsetningene godt til rette for å gi barna dine nettopp det.

Barnehager

Orkland har totalt 10 barnehager, fordelt på 12 enheter. Ved å klikke deg videre på lenken finner du en oversikt over barnehagene i kommunen.

Skoler

Det er totalt ti skoler i Orkland kommune. Noen av dem er store, andre er små. Ved å klikke deg inn på lenken finner du en oversikt over grunnskolene i kommunen

Videregående skoler

Det er to videregående skoler i Orkland: Orkdal videregående skole på Evjen og Meldal videregående skole på Løkken. I tillegg ligger Trøndelag høyere fagskole (THYF) Christian Thams på Løkken. Samlet gir disse skolene et bredt og variert utdanningstilbud til ungdom i Orkland. 

Relaterte artikler

 • Bokostnadene øker, men rimeligere å bo i Orkland enn i nabokommunene

  Vi opplever alle at økonomien er under sterkt press på grunn av kraftig renteøkning, økte avgifter og generell prisoppgang. Samtidig er bokostnadene i Orkland godt under landsgjennomsnittet. – Det er gledelig og en god nyhet for alle som ønsker å bosette seg i Orkland, sier næringssjef Aasmund Lie. Det er organisasjonen Huseierne som nylig publiserte sin…

 • Fra Oslo til Orkland: – Vi har fått en mindre stressende hverdag

  Åsne Mehli Gran (28) måtte bruke flere år på å overtale ektemann og oslogutt Christian Mehli Gran (32) til å flytte til hjembygda hennes. Dommen etter et knapt halvår som orklendinger: En enklere hverdag med mindre stress og mas.

 • Fem fabelaktige grunner til å flytte hjem

  Er du utflytta orklending og kjenner hjemlengselen komme snikende? Eller trenger du noen slående argumenter for å overbevise partneren din om å bli med på flyttelasset?

Siste artikler

 • Venter fortsatt på godkjenning, men begge har fått fast jobb!

  Yevheniia Korobova og Inna Lobova er begge fra Kharkiv i Ukraina. Begge har bestemt seg for å satse alt på en framtid i Orkland og stortrives i jobbene sine. – Det er fortsatt stort behov for farmasøyter i de norske apotekkjedene, sier fungerende leder Line Solem Herrem ved Vitusapotek på Oti-sentret. Hun forteller at de to…

 • Norsk Kylling AS er månedens bedrift!

  Tekst: NHO På Orkanger ligger Norsk Kylling AS. Denne bedriften i Reitan-familien er verdensledende innen bærekraft og dyrevelferd på kylling-feltet, og er også månedens bedrift i NHO Trøndelag. Les mer om Norsk Kylling og deres arbeid her! NHO Trøndelag besøkte Norsk kylling, og administrerende direktør Hilde Talseth en kald januardag på Orkanger. Talseth har vært…

 • Bli en del av Orklands fellesskap: Et unikt tilbud for nyansatte i privat næringsliv og offentlig sektor 

  – Å bli kjent med Orkland handler ikke bare om å forstå historien, men også å bli en aktiv deltaker i kommunens nåtid og fremtid, sier Jakobe Juul, som er leder for kommunikasjon og digitalisering i Orkland kommune. 21. mars er det klart for nytt arrangement for nyansatte.   For andre gang inviterer kommunen, i samarbeid med…