Orkanger, Evjen og Råbygda

Velkommen til Orkanger – byen i Orkland, og administrasjonssenter for Orkland kommune.

Her har du alt du måtte trenge – og litt til. En småby med historie og sjel som ikke oppleves som verken for stor eller for liten.

Knappe 35 minutters kjøring for Trondheim, finner du Orkanger – vakkert plassert ved enden av Orkdalsfjorden.

Orkanger by har om lag 9000 innbyggere, og regnes som et av de viktigste industriknutepunktene i Midt–Norge.

Orkanger er i ruvende vekst om dagen, og vi skjønner godt at mange har lyst til å flytte hit!

Byen vår har noe å by på for enhver smak. Blant flere trekkplaster er fantastiske Idrettsparken, toppmoderne Orklandbadet, vakre Ulvåsmarka i umiddelbar nærhet, idylliske Gammelosen og den sjarmerende trehusbebyggelsen på Nerøra.

Orkanger er dessuten et av de største handelssentrene i Trøndelag, med et bredt utvalg av butikker. Orkanger har også flere restauranter, utesteder og sosiale møteplasser som orkangerbyggen vet å sette pris på.

Orklandbadet

Orklandbadet er ett av landets største og fineste badeanlegg med åtte bassenger, badstuer og sklie.

I tillegg til badeanlegget huser Orklandbadet treningssenter, klatrehall, idrettshall og flere kommunale helsetjenester.

Bårdshaug herregård

Bårdshaug Herregård er et familieeid hotell – stolt medlem av «De Historiske hotel & spisesteder», og drives som hotell- og restaurantdrift tilknyttet den historiske herregården etter Christian Thams.

Her kan man overnatte i moderne eller historiske omgivelser, spise godt, og holde selskap i herskapelige lokaler.

  • Meldal Bygdemuseum

    Sør i Orkland kommune finner du en gjeng med ildsjeler som holder liv i ærverdige bygninger fra gammelt av. Velkommen til Meldal Bygdemuseum! Eindride Einum og gjengen er for fult i gang med vedlikeholdet av Malistuggu. Det gamle jordgulvet er fjernet og et nytt tak er snart på plass. Vedlikehold av Midt-Norges nest største museum […]

  • Bli kjent med Orkland: – Unikt tilbud for nye arbeidstakere i private bedrifter og offentlig sektor

    – Vi tror dette kan bli en fin måte å bli kjent med Orkland og bidra til økt stolthet, tilhørighet og engasjement. Det sier Jakobe Juul, som er leder for kommunikasjon og digitalisering i Orkland kommune. Sammen med Thamsklyngen og Orkla industrimuseum har hun ledet arbeidet med å etablere et nytt tilbud for alle som har fått seg jobb i den […]

  • Samling for nyansatte i Orkland

    Velkommen til Orkland! Du har fått deg jobb i en av Norges fremste kommuner innen innovasjon og næring, og vi ønsker deg velkommen med på laget! I Orkland gjør vi ting annerledes og vi har tro på at vi sammen bygger Orkland. Som nyansatt i en virksomhet i Orkland, inviterer vi deg til en felles […]