Leve

Vi vet at et godt liv handler om mer enn bare jobb. Derfor er vi stolte av at Orkland har et rikt utvalg med aktiviteter og tilbud til både barn og voksne!

Fritidstilbud

Å bo utenfor byen betyr heldigvis ikke at du må forsake verken gode restauranter, festivaler, shoppingmuligheter, konsertopplevelser eller teateroppsetninger – i hvert fall ikke i Orkland.

Du trenger heller ikke lure på hva familien skal finne på når helga kommer. Orkland byr på moderne badeland, klatrehall, kino og lekeplasser, for å nevne noe.

Naturopplevelser

Er du glad i friluftsliv og natur, har du kommet til riktig plass. Orkland har både fjord, fjell og fiskevann. Turløypenettet i kommunen er et eldorado for sykling, gå– og skiturer, takket være idrettslag og frivillige organisasjoner. Her finner du turmål tilpasset både store og små turgåere lett tilgjengelig.

Shopping

Orkanger er handelssentrum for nærmere 50 000 mennesker, og her finner du både kjedebutikker og lokale nisjebutikker. Alt du måtte trenge – og litt til!

De to store kjøpesentrene i Orkland er Amfi Orkanger med 54 butikker og Amfi OTI med 17 butikker. I sentrumsgata på Orkanger finner du blant annet interiør– og klesbutikker, garnbutikk og blomsterbutikk.

På Løkken Verk kan du blant annet handle sportsutstyr, garn, planter og byggvareartikler.

Du finner en god oversikt over fritidstilbud, naturopplevelser og andre attraksjoner på VisitOrkland.no

Lag og foreninger

I Orkland har vi også mange aktive idrettslag som tilbyr blant annet fotball, håndball, turn, svømming, klatring og langrenn. Kommunen huser dessuten foreninger, lag og organisasjoner innenfor et bredt spekter av interesser og hobbyer. Vi har alt fra vinklubb og kunstforeninger til vannsportklubb og jeger– og fiskeforening.

Se oversikt over lag og foreninger på kommunens hjemmeside.

Arrangementer

Lurer du på hva som skjer til helga? Sjekk ut arrangementskalenderen til VisitOrkland.no

Relaterte artikler

 • Meldal Bygdemuseum

  Sør i Orkland kommune finner du en gjeng med ildsjeler som holder liv i ærverdige bygninger fra gammelt av. Velkommen til Meldal Bygdemuseum! Eindride Einum og gjengen er for fult i gang med vedlikeholdet av Malistuggu. Det gamle jordgulvet er fjernet og et nytt tak er snart på plass. Vedlikehold av Midt-Norges nest største museum […]

 • Nyåpning av Orkla Industrimuseum: – Vi skal få fram vår historie i et nasjonalt og internasjonalt perspektiv

  En historie kan ha mange begynnelser. «Vår historie starter for 500 millioner år siden, da en av verdens største forekomster av kobberholdig svovelkis ble dannet på havets bunn. Men historien begynner også med et drap i Meldal i 1646, og en drapsmann som skaffet seg benådning gjennom å vise fram berg med uvanlig farge og skimmer, som broren hans hadde sett i nærheten av gården Lykkja.» Rundt 1900 starter selve industrieventyret – om natur, teknologi, enkeltmennesker og fellesskap. Alt dette er historien om Løkken Verk. Der det som fantes inni berget, dannet grunnlag for liv og virksomhet i 333 år.

 • Svorkmo/NOI Friidrett: – Et unikt miljø for alle som liker å løpe

  Hva er egentlig hemmeligheten? Hvordan skaper man et inkluderende treningsmiljø hvor mange får lyst til å være med? Hvordan har en liten idrettsforening på Svorkmo i Orkland klart å markere seg som en nasjonal toppklubb og i tillegg ivareta bredden?

 • Meldal Bygdemuseum

  Sør i Orkland kommune finner du en gjeng med ildsjeler som holder liv i ærverdige bygninger fra gammelt av. Velkommen til Meldal Bygdemuseum! Eindride Einum og gjengen er for fult i gang med vedlikeholdet av Malistuggu. Det gamle jordgulvet er fjernet og et nytt tak er snart på plass. Vedlikehold av Midt-Norges nest største museum […]

 • Bli kjent med Orkland: – Unikt tilbud for nye arbeidstakere i private bedrifter og offentlig sektor

  – Vi tror dette kan bli en fin måte å bli kjent med Orkland og bidra til økt stolthet, tilhørighet og engasjement. Det sier Jakobe Juul, som er leder for kommunikasjon og digitalisering i Orkland kommune. Sammen med Thamsklyngen og Orkla industrimuseum har hun ledet arbeidet med å etablere et nytt tilbud for alle som har fått seg jobb i den […]

 • Samling for nyansatte i Orkland

  Velkommen til Orkland! Du har fått deg jobb i en av Norges fremste kommuner innen innovasjon og næring, og vi ønsker deg velkommen med på laget! I Orkland gjør vi ting annerledes og vi har tro på at vi sammen bygger Orkland. Som nyansatt i en virksomhet i Orkland, inviterer vi deg til en felles […]