Leve

Vi vet at et godt liv handler om mer enn bare jobb. Derfor er vi stolte av at Orkland har et rikt utvalg med aktiviteter og tilbud til både barn og voksne!

Fritidstilbud

Å bo utenfor byen betyr heldigvis ikke at du må forsake verken gode restauranter, festivaler, shoppingmuligheter, konsertopplevelser eller teateroppsetninger – i hvert fall ikke i Orkland.

Du trenger heller ikke lure på hva familien skal finne på når helga kommer. Orkland byr på moderne badeland, klatrehall, kino og lekeplasser, for å nevne noe.

Naturopplevelser

Er du glad i friluftsliv og natur, har du kommet til riktig plass. Orkland har både fjord, fjell og fiskevann. Turløypenettet i kommunen er et eldorado for sykling, gå– og skiturer, takket være idrettslag og frivillige organisasjoner. Her finner du turmål tilpasset både store og små turgåere lett tilgjengelig.

Shopping

Orkanger er handelssentrum for nærmere 50 000 mennesker, og her finner du både kjedebutikker og lokale nisjebutikker. Alt du måtte trenge – og litt til!

De to store kjøpesentrene i Orkland er Amfi Orkanger med 54 butikker og Amfi OTI med 17 butikker. I sentrumsgata på Orkanger finner du blant annet interiør– og klesbutikker, garnbutikk og blomsterbutikk.

På Løkken Verk kan du blant annet handle sportsutstyr, garn, planter og byggvareartikler.

Du finner en god oversikt over fritidstilbud, naturopplevelser og andre attraksjoner på VisitOrkland.no

Lag og foreninger

I Orkland har vi også mange aktive idrettslag som tilbyr blant annet fotball, håndball, turn, svømming, klatring og langrenn. Kommunen huser dessuten foreninger, lag og organisasjoner innenfor et bredt spekter av interesser og hobbyer. Vi har alt fra vinklubb og kunstforeninger til vannsportklubb og jeger– og fiskeforening.

Se oversikt over lag og foreninger på kommunens hjemmeside.

Arrangementer

Lurer du på hva som skjer til helga? Sjekk ut arrangementskalenderen til VisitOrkland.no

Relaterte artikler

  • Opplev Orkland fra fjellveggen: Syv tips til klatreturer

    Visste du at Orkland er et eldorado for klatring? Foruten at vi kan skilte med et av landets flotteste anlegg for innendørs klatring, har vi også en rekke populære klatrevegger i Guds frie natur.

  • Denne turstien kommer barna garantert til å elske

    Har du enda ikke oppdaget denne perlen av en tursti, er dette ditt tegn til å snøre på deg joggeskoa og sette kurs mot fantastiske Ulvåsmarka på Orkanger.

  • Meldal Bygdemuseum

    Sør i Orkland kommune finner du en gjeng med ildsjeler som holder liv i ærverdige bygninger fra gammelt av. Velkommen til Meldal Bygdemuseum! Eindride Einum og gjengen er for fult i gang med vedlikeholdet av Malistuggu. Det gamle jordgulvet er…