Jobbe

Velkommen til næringskommune nummer én – og alle mulighetene det gir for deg som er på jakt etter ny jobb eller et sted å starte opp din egen bedrift.

Her finner du et variert og framtidsrettet næringsliv, der nesten alle bransjer er representert i stort og smått.

Studiemuligheter

Lyst til å kombinere studier med å bo i Orkland? No problemo!

Vi er kun en kort buss–, båt– eller biltur unna noen av landets beste universiteter og høyskoler.

Det tar skarve 35 minutter å komme seg fra Orkanger til NTNU på Gløshaugen eller Dragvoll. På 40 minutter kommer du deg fra Orkanger til forelesning på Handelshøyskolen BI på Brattøra.

Fra Lensvik kan du ta hurtigbåt inn til Trondheim på cirka 40 minutter.

Entreprenørånd

Orkland har en lang og stolt industrihistorie som skriver seg helt tilbake til gruvedriften på Løkken Verk i 1654. Entreprenørånden lever i beste velgående, og kommunen vår huser flere markedsledende bedrifter innen sine felt.

Hos oss finner du moderne industribedrifter innen smelteverk, offshore, mekanisk industri, treindustri og høyteknologisk elektronikk. Du finner også næringsmiddelindustri, havbruksnæring og landbruksnæring – for å nevne noe.

Det grønne skiftet

Lokale næringsaktører har sammen med kommunen etablert Thamsklyngen, som er en pådriver og kompetansebank innenfor sirkulær økonomi og det grønne skiftet. Målet er å styrke regionale bedrifters konkurransekraft og gi økt verdiskapning og sysselsetting.

Relaterte artikler

  • Meldal Bygdemuseum

    Sør i Orkland kommune finner du en gjeng med ildsjeler som holder liv i ærverdige bygninger fra gammelt av. Velkommen til Meldal Bygdemuseum! Eindride Einum og gjengen er for fult i gang med vedlikeholdet av Malistuggu. Det gamle jordgulvet er fjernet og et nytt tak er snart på plass. Vedlikehold av Midt-Norges nest største museum […]

  • Bli kjent med Orkland: – Unikt tilbud for nye arbeidstakere i private bedrifter og offentlig sektor

    – Vi tror dette kan bli en fin måte å bli kjent med Orkland og bidra til økt stolthet, tilhørighet og engasjement. Det sier Jakobe Juul, som er leder for kommunikasjon og digitalisering i Orkland kommune. Sammen med Thamsklyngen og Orkla industrimuseum har hun ledet arbeidet med å etablere et nytt tilbud for alle som har fått seg jobb i den […]

  • Samling for nyansatte i Orkland

    Velkommen til Orkland! Du har fått deg jobb i en av Norges fremste kommuner innen innovasjon og næring, og vi ønsker deg velkommen med på laget! I Orkland gjør vi ting annerledes og vi har tro på at vi sammen bygger Orkland. Som nyansatt i en virksomhet i Orkland, inviterer vi deg til en felles […]