Jobbe

Velkommen til næringskommune nummer én – og alle mulighetene det gir for deg som er på jakt etter ny jobb eller et sted å starte opp din egen bedrift.

Her finner du et variert og framtidsrettet næringsliv, der nesten alle bransjer er representert i stort og smått.

Pendle? Billig og enkelt!

Fra 2. mai 2024 ble Orkland en del av billettsone A hos Atb. Det betyr at vi er i samme billettsone som Trondheim, Melhus, Skaun, Malvik og Stjørdal.

Endringen gjør det både billigere og enklere for deg som bor i Orkland å reise kollektivt – enten du skal ta buss eller båt. Utvidelsen av sone A gjelder for alle reisende, både med periodebillett og enkeltbillett.  

Skal du for eksempel reise med buss fra Orkanger til Trondheim som voksen, betaler du nå kun 43 kroner. 30–dagers periodebillett for voksen koster 899 kroner.  

Gode nyheter både for miljø og lommebok.  

Studiemuligheter

Lyst til å kombinere studier med å bo i Orkland? No problemo!

Vi er kun en kort buss–, båt– eller biltur unna noen av landets beste universiteter og høyskoler.

Det tar skarve 35 minutter å komme seg fra Orkanger til NTNU på Gløshaugen eller Dragvoll. På 40 minutter kommer du deg fra Orkanger til forelesning på Handelshøyskolen BI på Brattøra.

Fra Lensvik kan du ta hurtigbåt inn til Trondheim på cirka 40 minutter.

Entreprenørånd

Orkland har en lang og stolt industrihistorie som skriver seg helt tilbake til gruvedriften på Løkken Verk i 1654. Entreprenørånden lever i beste velgående, og kommunen vår huser flere markedsledende bedrifter innen sine felt.

Hos oss finner du moderne industribedrifter innen smelteverk, offshore, mekanisk industri, treindustri og høyteknologisk elektronikk. Du finner også næringsmiddelindustri, havbruksnæring og landbruksnæring – for å nevne noe.

Det grønne skiftet

Lokale næringsaktører har sammen med kommunen etablert Thamsklyngen, som er en pådriver og kompetansebank innenfor sirkulær økonomi og det grønne skiftet. Målet er å styrke regionale bedrifters konkurransekraft og gi økt verdiskapning og sysselsetting.

Relaterte artikler