Denne turstien kommer barna garantert til å elske

Langs opplevelsesstien i Ulvåsmarka møter dere troll, hekser og bjørner. Og på toppen venter spektakulær utsikt over nedre del av dalføret.

Har du enda ikke oppdaget denne perlen av en tursti, er dette ditt tegn til å snøre på deg joggeskoa og sette kurs mot fantastiske Ulvåsmarka på Orkanger.

Opplevelsesstien har alt du trenger for en fin søndagstur med familien: Enkel og tilgjengelig løype, spennende ting å se på underveis og muligheter for en rast med fantastisk utsikt.

Du kan enkelt tilpasse turens lengde. Har du med deg små turgåere på ferden, kan du velge å kjøre opp Espavegen fra Kleivan på Fannrem og parkere bilen ved Hulluflata. Herfra kommer du rett inn på opplevelsesstien.

For en litt lengre tur, kan du parkere ved Ulvåshytta og derfra gå stien videre til Raudhåmmårn. Hele stinettet er godt merket, så du trenger ikke å være lommekjent for å finne fram.

Opplevelsesstien byr på vandring i trolsk skog hvor du blant annet møter en bjørnefamilie. Skogens konge dukker også opp. Ta deg god tid for å få med deg alle detaljene langs stien.

På veien fra Hulluflata kan du også ta en avstikker ned til heksa på hekseberget. Her kan barna skrive en hilsen i heksas svartebok.  

Lenger inn, ved brua over bekken, venter de tre bukkene bruse og trollet.  

Et kort stykke videre kommer du til Raudhåmmårn, et utkikkspunkt på 260 meter over havet. Herfra ser du elva Orkla snirkle seg fra Fannrem i sør – forbi Evjen og videre ut i Orkdalsfjorden i nord. Ved Raudhåmmårn er det trivelig å ta en rast, før ferden går videre mot enten Hulluflata, Rømmesmyra eller Rødåsen. 

Det er ildsjelene i stikomiteen i Orkanger idrettsforening som står bak opplevelsesstien i Ulvåsmarka. De har sørget for broer og planker slik at folk kan gå tørrskodd langs den cirka seks kilometer lange stien. Resultatet er en lett tilgjengelig naturopplevelse som bidrar til turglede for store og små.  

Vil du se mer? Ulvåsmarka byr på nærmere to mil med stinettverk. Om vinteren kjøres det nærmere tre mil med skiløyper her. I Ulvåsmarka finner du også tre gapahuker og flere akebakker. Ulvåshytta er dessuten åpen for besøkende hver søndag fra august til april.  

God tur!  

Siste artikler