,

Fra Oslo til Orkland: – Vi har fått en mindre stressende hverdag

Åsne Mehli Gran (28) måtte bruke flere år på å overtale ektemann og oslogutt Christian Mehli Gran (32) til å flytte til hjembygda hennes. Dommen etter et knapt halvår som orklendinger: En enklere hverdag med mindre stress og mas.

– Orkland er roligere enn byen, samtidig som vi får dekket alle våre behov, sier paret.

I desember 2022 pakket de sakene sine og forlot leiligheten i Oslo til fordel for rekkehus på Fannremsmoen. Med på flyttelasset var datteren Frøya på halvannet år.

For Åsne representerte adresseendringen å komme hjem til stedet hun selv er oppvokst. For Christian, som er født og oppvokst i hjertet av Oslo, innebar flyttingen et helt nytt og til nå ukjent kapittel, nemlig et liv i langt mer landlige omgivelser.

Vekk fra storbyens mas

– Han trengte flere år på å la seg overtale. Det var aldri noe press, men jeg var tydelig på at jeg ville hjem til Trøndelag en vakker dag. Jeg ønsket å bo nærmere familie, og vi begge ønsket oss større bolig og å komme litt unna storbyens mas, forteller Åsne.

De forteller at de først vurderte å flytte til Trondheim, ettersom de begge setter pris på nærhet til fasiliteter og tilbud. 

– Jeg ville ha by rundt meg ettersom jeg skulle flytte fra Oslo. Men til slutt ble det viktigere å ha familie tett på. Derfor landet vi på Fannrem, hvor vi har Åsnes foreldre og bestefar i nærheten, sier Christian.

Begge hadde sikret seg jobber på Orkanger i forkant av flyttingen. Åsne er i dag fagansvarlig for antihvitvask og økonomisk kriminalitet i Orkla sparebank, mens Christian jobber som arealplanlegger hos ON Arkitekter & Ingeniører.

De forteller at trives veldig godt i nye jobber.

– Vi har blitt veldig godt tatt imot, forteller de.

– Trygt og rolig

At det ble Orkland i stedet for Trondheim, har de ikke angret på.

– Fannrem ligger nært Orkanger som har alle viktige funksjoner på ett sted. Trondheim er dessuten kun en kort kjøretur unna, så det oppleves ikke som at vi har flyttet til et fryktelig landlig sted, sier de.

De er også fulle av lovord om Fannrem,

som er det nest største tettstedet i Orkland.

– Fannrem oppleves som veldig trygt og rolig, og et fint sted for barn å vokse opp. Det er kort vei til barnehager, skoler og fritidsaktiviteter, sier paret.

Datteren Frøya trives også svært godt i barnehagen, forteller de.

– Datteren vår tar naturligvis opp mye av fritiden vår. I tillegg er vi glade i å holde oss aktive, og er veldig fornøyde med større plass slik at vi kan ha hjemmegym i garasjen, sier Åsne.

Enklere hverdag

Når de ser tilbake på tiden som orklendinger så langt, er det spesielt roen de setter pris på.

– Vi er glade for å slippe bråkete naboer i blokka vår i Oslo, sier Christian spøkefullt.

De er ikke fremmede for å anbefale andre storbyboere til å flytte til Orkland, og mener flyttingen har hatt positive ringvirkninger for den lille familien på tre.

– Vi har generelt fått en mindre stressende hverdag, og opplever at det er enklere å få hverdagen til å gå opp nå, sier de.

Siste artikler