,

Den lille familien stortrives her: ­– En veldig fin plass å bo!

Hanne Aakerholm (30) møtte samboer Simon Harila i Alta like før hun planla å flytte hjem til Orkland. – Han hadde ingen planer om å flytte derfra, men skjønte fort at han ikke hadde noe valg dersom det skulle bli oss, sier Hanne lattermildt.

Hanne har nemlig alltid visst at hun ville flytte hjem igjen en eller annen gang, for å overta hjemgården på Solbu, i nærheten av Vormstad i Orkland.

Derfor sørget hun også for en opplevelsesrik studietid, langt hjemmefra. Etter videregående skole, gikk ferden til Bodø og Slovakia for å studere til å bli veterinær.

– Da jeg var ferdig med studier var jeg ikke helt klar for å flytte hjem. Jeg dro derfor til Alta, hvor det var mulig å jobbe i kombinert praksis med store og små dyr, oppleve Finnmark og ikke minst skrive av en del på studielånet, forteller Hanne.

Praktisk og trygt

Det var i Alta at odelsjenta fra Orkland møtte den store kjærligheten: finnmarkingen Simon Harila. Kort tid etter fikk hun tilbud om fast jobb på en dyreklinikk i Orkland – en mulighet hun ikke ville takke nei til.

– Da hadde jeg vært borte i åtte år, og tenkte at det var på tide å komme hjem, sier Hanne.

Selv om samboer Simon i utgangspunktet ikke hadde noen planer om å flytte på seg, ble han altså med på flyttelasset sørover til Orkland, nærmere bestemt Vormstad.

Her har paret kjøpt hus og fått en datter, lille Tuva på 2 år. Hanne jobber i dag som veterinær ved Norsk Kylling på Orkanger, mens samboer Simon jobber ved Møller Bil.

Paret har ikke angret på at de valgte å bosette seg nettopp her.

– Vormstad er en veldig fin plass å bo! Her er det mye hus for pengene, nært butikk og lekeplass for barn. I tillegg er det bare en kort kjøretur fra Orkanger hvor vi begge jobber, sier Hanne.

Aktiv familie

– Hva liker du best med å bo i Orkland?

– Jeg liker godt at Orkland er så lite, samtidig som vi har mange gode muligheter for sport–, kultur– og fritidsaktiviteter. Det er mye fin natur her, og flotte turområder, svarer Hanne, som selv er svært friluftsinteressert.

Hanne trekker også fram kommunens barnehagetilbud, med rullerende opptak. Det er spesielt kjekt for småbarnsfamilier.

– Det er også bra med shoppingmuligheter, og vi trenger ikke å dra til Trondheim for å handle, sier hun.

Familien Harila Aakerholm liker å holde seg i aktivitet. I helgene benytter de seg gjerne av turmulighetene i nærområdet, eller legger et besøk til Orklandbadet på Orkanger. Det er stas for både stor og liten!

Gårdsarbeid

I tillegg bidrar familien stadig med gårdsarbeidet på hjemgården Solbu. Det er fin forberedelse til de en dag skal overta. Både Simon og Hanne tar agronomfag ved siden av jobb.

– Fordelen med å flytte hjem igjen er familie og venner. Det er godt å komme hjem til plassen man er vokst opp, og føler seg trygg. Med familieforøkelse er det også en stor fordel å ha nærmeste familie rundt seg, sier Hanne.