,

Elise (27) jobber med markedsføring i Orkanger–bedrift: – Det finnes mange kule muligheter her

Elise Knudsen (27) var fast bestemt på at hun skulle flytte hjem igjen til Orkland etter markedsføringsstudier i London. Og jammen dukket drømmejobben opp – på drømmeplassen.

– Det artigste med jobben min er å lage ulike design og leke meg med grafisk arbeid. Jeg trives også godt med foto og tekst, forteller Elise og viser fram et av prosjektene hun har jobbet med den siste tiden.

Siden 2020 har hun jobbet som digital markedsfører og rådgiver for selskapet Thams Innovasjon på Orkanger, et innovasjons– og utviklingsselskap som tilbyr blant annet rådgivningstjenester til lokalt næringsliv.   

– Vi hjelper små og mellomstore bedrifter å vokse, sier Elise.

Elise Knudsen smiler mens hun jobber ved datamaskinen

Storbylivet i London

27–åringen har lenge visst at det er på Orkanger hun vil jobbe og bo.

– Ja, det har jeg aldri vært i tvil om, slår hun fast.

Elise er oppvokst på Øyum, ikke langt fra Vormstad i Orkland kommune. Hun beskriver hjembygda si som liten, landlig og koselig. Selv om hun likte seg godt, kjente Elise på en utforskertrang etter at hun var ferdig på videregående skole.

I 2014 bestemte hun seg for å flytte til London for å studere markedsføring og reklame.  

– Markedsføring er bredt og spennende felt, og var et naturlig studievalg for meg. I tillegg ville jeg bo i en skikkelig storby som London. Jeg hadde noen veldig fine år der, og møtte blant annet min nåværende samboer, Kurt, forteller Elise.

Klar for å flytte hjem

Etter at bachelorgraden var i boks, fikk hun seg jobb hos et studentfirma i London. Men etter et halvår begynte Elise å kjenne på hjemlengsel.

– Jeg kjente at jeg var klar for å flytte hjem, og at jeg savnet Norge. Heldigvis var Kurt åpen for å flytte til Norge med meg. Trondheim virket først som det åpenbare valget for oss. Men jeg har alltid likt Orkanger veldig godt, og følte at det var en «mellomting» mellom Øyum og Trondheim, forteller hun.

Elise mener Orkanger har flere gode kvaliteter:

– Orkanger har en god miks av ulike aktiviteter og tilbud, som du kan gå mellom. Samtidig som du har kort vei til skog og natur. Det setter jeg stor pris på. Det er også gode muligheter til å pendle til Trondheim, dersom man vil jobbe i byen. Det er også rimeligere å bo her enn i Trondheim, sier hun.

Elise Knudsen smiler

– Mange kule muligheter

Selv slapp Elise å bli pendler. Et knapt år etter at hun flyttet hjem fra London, dukket nemlig svært interessant jobbmulighet opp på Orkanger.

– Thams Innovasjon, som den gang het Næringshagen i Orkdalsregionen, var på jakt etter en ny ansatt innenfor markedsføring. Etter en prat med daglig leder, fikk jeg komme på jobbintervju. Det var spennende og nervepirrende, men heldigvis gikk det fint, sier Elise.

Elise beskriver seg selv som «en potet» i Orkanger–bedriften, som holder til i nyoppussede lokaler på Grønøra.

– Jeg har ansvar for markedsføringen av Thams Innovasjon, i tillegg til at jeg bistår ulike bedrifter med eksempelvis sosiale medier og synlighet. Mange ønsker hjelp og råd på akkurat det, sier hun.

Elise mener mulighetene innenfor sitt fagfelt er store – også på et relativt lite sted som Orkanger.

– Alle bedrifter, også i distriktet, trenger kompetanse innenfor markedsføring. Verden blir stadig mindre, og endrer seg i rekordfart. Innovasjon og markedsføring er noe det satses på, opplever jeg. Det finnes mange kule muligheter i Orkland, sier hun.

Elise Knudsen lager seg en kaffe ved kaffemaskinen
Elise Knudsen prater med en kollega på arbeidsplassen

Venner flyttet også hjem

Elise stortrives på jobb, og har blitt godt kjent med både kolleger og kunder i løpet av tiden sin i Thams Innovasjon.

– Jeg er yngstemann på kontoret, i en miks av ulike aldersgrupper. Det er alltid trivelig stemning på kontoret og et veldig godt arbeidsmiljø, forteller hun.

Når hun ikke er på jobb, er Elise glad i å henge med venner, gå turer i skogen og se filmer og serier. Mange av venninnene hennes fra Vormstad har også flyttet hjem igjen til Orkland etter endte studier.

– Jeg synes også at det er veldig koselig gå på Nerøra og se på de sjarmerende trehusene. Det er arkitektur som jeg liker veldig godt, det har sjel, sier hun.

Elise er også glad i å besøke ulike butikker og kafeer på Orkanger.

– Jeg liker spesielt godt bruktbutikken på Orkanger. Det er moro å ta turen dit på en lørdagsformiddag, og bare titte rundt på utvalget. Deretter kan jeg og Kurt gå ned til Solruns Heimlaga i sentrumsgata og kjøpe en deilig frappuccino, forteller Elise.

Angrer ikke

27–åringen angrer ikke på valget om å flytte hjem til Orkland.

– Du føler deg velkommen her, og jeg synes folk er veldig hyggelige og imøtekommende. Jeg tror flere og flere oppdager Orkland, og alle mulighetene og tilbudene som faktisk finnes her. Det er mange unge folk som flytter hit nå, som ser at det er et fint sted å etablere seg, sier Elise.