,

Jorunn Anita (35) synes livet er best på bygda: – Alle kjenner alle

Det var den store kjærligheten som førte Jorunn Anita Jonli Mjønesaune (35) til Åstfjorden i Snillfjord. Her fant hun ro, nydelig natur og et lokalsamfunn hvor alle tar vare på hverandre.  

– Det er vakkert, trygt og sosialt.

Slik oppsummerer Jorunn Anita livet i Snillfjord. Selv er hun oppvokst på Nerøra på Orkanger, men flyttet hit da hun møtte en odelsgutt fra idylliske Åstfjorden i Snillfjord som 18–åring.

– Gårder er ikke flyttbare. Heldigvis for meg har denne bygda gitt meg mange gode år, og flere håper jeg at det blir, sier hun.

– Mange ildsjeler

Jorunn Anita er utdannet lektor, og jobber som lærer ved Aa skole på Krokstadøra. Skolen ligger drøye ti minutter med bil eller buss fra familiegården.

Sammen med ektemannen har hun to barn på henholdsvis fem og syv år.

– Tryggheten barna opplever med å vokse opp på en liten plass hvor alle kjenner alle, gir meg ro med tanke på alt annet som skjer rundt oss. Jeg trives med å bo landlig og usjenert til, med nærhet til både havet og fjellet, sier hun.

Hun beskriver et tett sammenknyttet lokalsamfunn, der mange av innbyggerne legger ned mye tid og krefter for at Snillfjord skal være et godt sted å bo.

– Det er mange ildsjeler som har kjærlighet til og engasjement for lokalsamfunnet vårt. Det er jevnt og trutt aktiviteter som foregår både for små og store, forteller Jorunn Anita.

– Vi bryr oss om hverandre, møter og hjelper hverandre på tvers av interesser og alder, sier hun.

Snillfjord byr på mye landlig idyll.

Aktiv hverdag

Familien Mjønesaune har en aktiv hverdag. Forholdene ligger godt til rette for akkurat det dersom man bosetter seg i Snillfjord.

– Jeg er ofte med barna mine på fritidsaktiviteter som fotball, svømming, skyting, motocross, idrettsskole og skitrim, for å nevne noe. Selv er jeg med på volleyball, mest for moro, i tillegg til at jeg spiller håndball på Orkanger, forteller Jorunn Anita.

Hun er også glad i være ute i naturen. Og Snillfjord har alt for den som liker friluftsliv.

– Vi er omringet av uendelig mange turmål. Blant mine favoritter er Mjøneshatten og Saghatten. Alle bør oppleve å komme opp dit og nyte utsikten over Åstfjorden. Jeg er også en del oppe på Aunknubben, som gir en nydelig utsikt over Krokstadøra og Snillfjorden, sier Jorunn Anita.

Hun kan også varmt anbefale en tur til Krokstadvarden og Brevikvarden.

– Jeg kunne ramset opp i det uendelige, sier hun.

Midt i smørøyet

Ofte faller valget på nettopp tur når Jorunn Anita og familien skal finne på noe en rolig søndag – både sommer som vinter.

– Fjæra er populært, der et det mye spennende å se på. Vi bor dessuten på gård, så det er nok aktiviteter å finne på her også. Ellers hender det seg at vi tar turen til aktivitetsparken på Krokstadøra, der er det nesten alltid folk å finne, både barn og voksne, kjente og ukjente, forteller hun.

Jorunn Anita trekker fram flere fordeler ved å bosette seg på et lite sted som Snillfjord, blant annet at det er oversiktlig og trygt.

– Vi har alt vi trenger for å leve et godt liv i Snillfjord; barnehage, skole, bibliotek, sykehjem, butikk og flere fritidsaktiviteter for barn og voksne.

– Arbeidsplasser har vi også, men hvis du ikke finner noe som passer for deg, så må du huske at vi bor midt i smørøyet. Det er ikke langt å kjøre til verken Orkanger, Hitra eller Hemne, sier hun.  

Siste artikler