,

Oda (27) valgte å flytte hjem etter studiene: – Har alt jeg trenger i Orkland

Da Oda Røe (27) bodde i Trondheim, var det særlig én ting hun savnet med hjemplassen sin. Nå som hun har flyttet hjem, ser hun de mange fordelene ved å bo utenfor byen.

– Jeg har alt jeg trenger i Orkland, og savner egentlig ingenting, sier Oda Røe (27) fra Fannrem.

For fem år siden valgte hun og samboeren Gard å vende snuten hjemover til Orkland etter endte studier. Oda, som har studert journalistikk og markedsføring, var klar for å legge bylivet bak seg. Det var det særlig én årsak til:

– Vi bodde midt blant studenter på Møllenberg, og bestemte oss for å kjøpe oss hund. Å kombinere byliv med hund, var ikke bare enkelt. Jeg fant fort ut at jeg ville bo nærmere naturen, forteller Oda.

– Helt gull!

I dag bor Oda, samboeren Gard og hunden xx i Sundlibakkan på Fannrem. Oda jobber som digital markedsfører i reklamebyrået Allsidig Design på Orkanger. I 2021 var bedriften på jakt etter en ny medarbeider, og Oda fikk det hun beskriver som drømmejobben.

– Det var helt gull for meg! Jeg ville jo gjerne slippe å pendle inn til Trondheim. Jeg føler meg veldig heldig, sier Oda.

27–åringen jobber med både grafisk design, tekst, trykk og sosiale medier i Allsidig Design.

– Jeg får gjøre veldig mye forskjellig, og det synes jeg er veldig artig. Det er en av fordelene ved å jobbe på et ganske lite sted; det er mange muligheter og du får prøvd deg innenfor det aller meste, sier Oda.

Hun synes også det er fint at hun får mulighet til å bli godt kjent med kundene sine.

– I storbyen blir du kanskje litt liten i det store bildet, mens her får du faktisk et forhold til folkene du jobber med. Det gjør at jeg trives veldig godt, sier Oda.

Festival og natur

Etter arbeidstid liker Oda å holde seg i aktivitet. Hun setter stor pris på nærheten til skog og mark, fortrinnsvis Ulvåsmarka. Gjerne med sin firbeinte venn.

– Jeg føler aldri at jeg blir ferdig med å utforske Ulvåsmarka. Den er stor, med mange fine turer året rundt. Et annet turmål jeg liker godt er Resfjellet, forteller Oda.

Ellers bruker Oda fritiden sin til å trene på treningssenter og tilbringe tid med venner og familie. Flere av Odas venner fra videregående skole har valgt å flytte hjem igjen til Orkland etter endte studier.

Et av høydepunktene for vennegjengen gjennom sommeren er festivalen Parkliv på Orkanger. Der samles alle – både hjemflyttede og utflyttede – til fest, musikk og moro i Vannspeilet.

– Det er et arrangement som samler masse kjentfolk på ett sted, og vi treffer folk som vi kanskje ikke ellers møter så ofte. Det er veldig populært, sier Oda.

Trenger ikke velge

I Orkland trenger ikke nærhet til naturen å gå på bekostning av nærhet til tilbud og fasiliteter. Det er mulig å få både i pose og sekk, hvis du vil. Og akkurat dét synes 27–åringen er alfa omega.

–Orkland er akkurat passe i størrelse for meg, med kort vei til det aller meste av tilbud, samtidig som det er rimeligere å bo her enn i større byer.