,

Sandra (26) fant kjærligheten og flyttet til Orkland

Sandra på isfiske

Lenge var planen at paret skulle slå seg ned i Trondheim. – Men jo mer tid jeg tilbrakte her, jo bedre trivdes jeg, forteller tilflytter Sandra Åberg Kristiansen (26).

Sommeren 2022 flyttet trondheimsjenta til Orkanger og kjøpte seg hus med samboer og orklending Dario Leko.

Paret møtte hverandre to år tidligere, i 2020, og hadde egentlig planer om å kjøpe bolig sammen i Trondheim. Det føltes som et naturlig valg for begge to.

– Men jo mer tid jeg tilbrakte her, jo bedre trivdes jeg, forteller Sandra.

Hjemmekontor i Orkland

Sandra hadde ganske lite kjennskap til Orkland før hun møtte sin utkårede.

– Helt ærlig så var nok kommunen relativt ukjent for meg. Jeg hadde vært her ved svært få anledninger, som langkjøring under øvelseskjøringa og et stopp på Amfi–senteret før jeg skulle besøke venner på Hitra, forteller hun.

Sandra, som er utdannet elektriker, er tillitsvalgt på heltid som ungdomsleder i El– og IT–forbundet. Arbeidsstedet hennes er i utgangspunktet i Oslo, og under pandemien ble det mye hjemmekontor på Orkanger. Da fikk hun sakte, men sikkert sansen for stedet.

– Derfor endte det opp med at jeg solgte leiligheten min i Trondheim, og flyttet hit til Orkland i stedet, sier hun.

Det valget har hun ikke angret på.

– Jeg trives veldig godt her. I mine øyne har jeg alt jeg trenger på Orkanger, og det i umiddelbar nærhet. Det er kvaliteter jeg setter stor pris på. I tillegg er nærheten til sjøen helt unik og veldig fin, sier 26–åringen.

– Tatt godt imot

Sandra er samfunnsengasjert, og har blant annet flere verv bak seg i Trondheim Arbeiderparti. Engasjementet var heldigvis med på flyttelasset til Orkland.

– Jeg valgte å fortsette mitt engasjement fra Trondheim Arbeiderparti til Orkland Arbeiderparti. Det har vært helt supert. De har tatt meg så godt imot, og det har betydd mye for meg.

Selv om Sandras politiske engasjement har gitt henne en flying start som tilflytter, er hun klar på at nettverk og nye bekjentskaper ikke kommer av seg selv. Særlig som pendler.

– Som innflytter som voksen er man avhengig av å gjøre en egeninnsats for å få seg et nettverk og bli kjent med folk. For min egen del har jeg arbeidssted i Oslo, ikke Orkland. Det betyr jo at jeg ikke automatisk får et sosialt nettverk via arbeidsplassen, og må ta egne grep for å få utover – utover nettverket jeg får gjennom samboer som kommer herfra, sier hun.

Skryter av Klatrehallen

Foruten politikken liker Sandra å bruke fritiden sammen med familie og venner. Hun er også glad i å holde seg i aktivitet, gjerne i form av en klatretur i Klatrehallen på Orkanger. Hallen er blant Norges største og mest komplette klatreanlegg.

– Det tilbudet må jeg skryte av. Klatrehallen er så fin, og jeg skulle ønske jeg benyttet meg av den enda oftere, sier hun.

Siste artikler

  • Venter fortsatt på godkjenning, men begge har fått fast jobb!

    Yevheniia Korobova og Inna Lobova er begge fra Kharkiv i Ukraina. Begge har bestemt seg for å satse alt på en framtid i Orkland og stortrives i jobbene sine. – Det er fortsatt stort behov for farmasøyter i de norske apotekkjedene, sier fungerende leder Line Solem Herrem ved Vitusapotek på Oti-sentret. Hun forteller at de to…

  • Norsk Kylling AS er månedens bedrift!

    Tekst: NHO På Orkanger ligger Norsk Kylling AS. Denne bedriften i Reitan-familien er verdensledende innen bærekraft og dyrevelferd på kylling-feltet, og er også månedens bedrift i NHO Trøndelag. Les mer om Norsk Kylling og deres arbeid her! NHO Trøndelag besøkte Norsk kylling, og administrerende direktør Hilde Talseth en kald januardag på Orkanger. Talseth har vært…

  • Bli en del av Orklands fellesskap: Et unikt tilbud for nyansatte i privat næringsliv og offentlig sektor 

    – Å bli kjent med Orkland handler ikke bare om å forstå historien, men også å bli en aktiv deltaker i kommunens nåtid og fremtid, sier Jakobe Juul, som er leder for kommunikasjon og digitalisering i Orkland kommune. 21. mars er det klart for nytt arrangement for nyansatte.   For andre gang inviterer kommunen, i samarbeid med…