,

Sandra (26) fant kjærligheten og flyttet til Orkland

Lenge var planen at paret skulle slå seg ned i Trondheim. – Men jo mer tid jeg tilbrakte her, jo bedre trivdes jeg, forteller tilflytter Sandra Åberg Kristiansen (26).

Sommeren 2022 flyttet trondheimsjenta til Orkanger og kjøpte seg hus med samboer og orklending Dario Leko.

Paret møtte hverandre to år tidligere, i 2020, og hadde egentlig planer om å kjøpe bolig sammen i Trondheim. Det føltes som et naturlig valg for begge to.

– Men jo mer tid jeg tilbrakte her, jo bedre trivdes jeg, forteller Sandra.

Hjemmekontor i Orkland

Sandra hadde ganske lite kjennskap til Orkland før hun møtte sin utkårede.

– Helt ærlig så var nok kommunen relativt ukjent for meg. Jeg hadde vært her ved svært få anledninger, som langkjøring under øvelseskjøringa og et stopp på Amfi–senteret før jeg skulle besøke venner på Hitra, forteller hun.

Sandra, som er utdannet elektriker, er tillitsvalgt på heltid som ungdomsleder i El– og IT–forbundet. Arbeidsstedet hennes er i utgangspunktet i Oslo, og under pandemien ble det mye hjemmekontor på Orkanger. Da fikk hun sakte, men sikkert sansen for stedet.

– Derfor endte det opp med at jeg solgte leiligheten min i Trondheim, og flyttet hit til Orkland i stedet, sier hun.

Det valget har hun ikke angret på.

– Jeg trives veldig godt her. I mine øyne har jeg alt jeg trenger på Orkanger, og det i umiddelbar nærhet. Det er kvaliteter jeg setter stor pris på. I tillegg er nærheten til sjøen helt unik og veldig fin, sier 26–åringen.

– Tatt godt imot

Sandra er samfunnsengasjert, og har blant annet flere verv bak seg i Trondheim Arbeiderparti. Engasjementet var heldigvis med på flyttelasset til Orkland.

– Jeg valgte å fortsette mitt engasjement fra Trondheim Arbeiderparti til Orkland Arbeiderparti. Det har vært helt supert. De har tatt meg så godt imot, og det har betydd mye for meg.

Selv om Sandras politiske engasjement har gitt henne en flying start som tilflytter, er hun klar på at nettverk og nye bekjentskaper ikke kommer av seg selv. Særlig som pendler.

– Som innflytter som voksen er man avhengig av å gjøre en egeninnsats for å få seg et nettverk og bli kjent med folk. For min egen del har jeg arbeidssted i Oslo, ikke Orkland. Det betyr jo at jeg ikke automatisk får et sosialt nettverk via arbeidsplassen, og må ta egne grep for å få utover – utover nettverket jeg får gjennom samboer som kommer herfra, sier hun.

Skryter av Klatrehallen

Foruten politikken liker Sandra å bruke fritiden sammen med familie og venner. Hun er også glad i å holde seg i aktivitet, gjerne i form av en klatretur i Klatrehallen på Orkanger. Hallen er blant Norges største og mest komplette klatreanlegg.

– Det tilbudet må jeg skryte av. Klatrehallen er så fin, og jeg skulle ønske jeg benyttet meg av den enda oftere, sier hun.

  • Meldal Bygdemuseum

    Sør i Orkland kommune finner du en gjeng med ildsjeler som holder liv i ærverdige bygninger fra gammelt av. Velkommen til Meldal Bygdemuseum! Eindride Einum og gjengen er for fult i gang med vedlikeholdet av Malistuggu. Det gamle jordgulvet er fjernet og et nytt tak er snart på plass. Vedlikehold av Midt-Norges nest største museum […]

  • Bli kjent med Orkland: – Unikt tilbud for nye arbeidstakere i private bedrifter og offentlig sektor

    – Vi tror dette kan bli en fin måte å bli kjent med Orkland og bidra til økt stolthet, tilhørighet og engasjement. Det sier Jakobe Juul, som er leder for kommunikasjon og digitalisering i Orkland kommune. Sammen med Thamsklyngen og Orkla industrimuseum har hun ledet arbeidet med å etablere et nytt tilbud for alle som har fått seg jobb i den […]

  • Samling for nyansatte i Orkland

    Velkommen til Orkland! Du har fått deg jobb i en av Norges fremste kommuner innen innovasjon og næring, og vi ønsker deg velkommen med på laget! I Orkland gjør vi ting annerledes og vi har tro på at vi sammen bygger Orkland. Som nyansatt i en virksomhet i Orkland, inviterer vi deg til en felles […]